ComfoAir 160

CA160

 

 

 Centralna naprava za prezračevanje z rekuperacijo toplote za stanovanja, za novogradnje in adaptacije.

Prednosti:

  • Rekuperacija toplote z izkoristkom do 95% z varčnimi električnimi motoji
  • Avtomatičen 100% by-pass za nočno pohlajevanje
  • Možnost vgraditve v spuščen strop ali steno
  • Entalpijski izmenjevalnik toplote za vračanje vlage, ki pozimi preprečuje suh zrak in zmanjšuje nevarnost zmrzovanja kondenza

UPORABA

Centralna prezračevalna naprava ComfoAir 160 je namenjena prezračevanju stanovanj. V eni napravi združuje maksimalno udobje, preprosto upravljanje in visok izkoristek s prilagodljivostjo vgradnje. Zmore pretok do 160 m3 zraka na uro.

PODROBNEJE

Izkoristek

Vgrajeni protitočni izmenjevalnik toplote dosega do 95% izkoristka. Za uporabnika je to posebno udobje, ne čuti hladnih zračnih tokov, saj se sveži zrak ogreje skoraj do temperature zraka v prostoru, tudi kadar je temperatura zunanjega zraka blizu ledišča.

Ventilatorji

Vgrajena sta dva ventilatorja, za dovajanje svežega in odvajanje izrabljenega zraka. Oba poganjata učinkovita enosmerna motorja s specifično porabo 0,38 Wh/m3. Z direktno regulacijo je mogoče uravnavati razlike med tlakom v dovodnem in odvodnem cevovodu. Pretok zelo tihih ventilatorjev je mogoče zelo natančno regulirati v korakih po 1%. Pri napravi CA 160 je pretok zraka mogoče izbirati med 50 m3/h in 160 m3/h.

Filtri

Prezračevalne naprave ComfoAir imajo vgrajene filtre razreda G4. Kot dodatno opremo je za dovajani zrak mogoče kupiti protipelodne filtre v razredu F7.

Montaža

Zehnder CA 160 je zgrajen zelo kompaktno. Namenjen je vgraditvi v spuščeni strop, ali v steno. Cevi v stavbo se priključita zgoraj, cevi iz stavbe pa spodaj.

Delovanje

Za delovanje naprave skrbi regulacijska naprava , ki se običajno uporablja v stanovanjskih okoljih. ComfoAir 160 standardno krmili regulacijska naprava CC-Ease. nadomestna, bolj luksuzna izvedba naprave za upravljanje je Luxe, ki omogoča upravljanje prezračevalne naprave ComfoAir 160 z besedilnimi meniji na zaslonu na dotik.

Servisiranje

Servisiranje prezračevalne naprave Zehnder ComfoAir je omejeno zgolj na menjavo in/ali čiščenje filtrov, ki so vstavljeni v prednjo stranico naprave. Izmenjevalnik toplote se čisti vsaka 3-4 leta, odvisno od umazanosti zunanjega zraka. To storimo tako, da izmenjevalnik izvlečemo iz naprave, in ga operemo v vodi z malo detergenta, nato pa ga izperemo v čisti vodi in dobro osušimo. Več o vzdrževanju si oglejte v priročniku z navodili.

Zaščita proti zmrzovanju

Če napravo za prezračevanje uporabljamo brez geotermalnega izmenjevalnika, lahko kondenzat v odvajanem zraku zmrzne. Funkcija za zaščito proti zmrzovanju to preprečuje tako, da zmanjšuje pretok svežega dovajanega zraka. Naprave s konvencionalnim izmenjevalnikom morajo pri temperaturi -3°C pretok zraka zmanjšati za celo stopnjo, ali celo delovanje ventilatorjev izključiti. Dodaten električni grelnik za vnaprejšnje segrevanje zraka zmrzovanje prepreči tudi pri najnižjih temperaturah.

Mimovod (bypass)

Poleti ponoči in v prehodnih obdobjih, ko je sonce močno, je hiša preveč ogreta, četudi je zunanji zrak prijetno hladen. V takih primerih pomaga ohlajanje, ki ga imenujemo "Free cooling": Hladen zunanji zrak dovajamo v stanovanjske prostore mimo rekuperatorja toplote. Prezračevalna naprava Zehnder CA 200 ima v ta namen vgrajen avtomatičen mimovod (bypass). Mimovod je standardna oprema in vso količino odvajanega zraka vodi mimo rekuperatorja toplote.

DODATNE MOŽNOSTI

  • Entalpijski izmenjevalnik toplote. Entalpijski izmenjevalnik toplote iz odvajanega zavrženega zraka poleg toplote vrača tudi do 65% vlage, kar je posebno ugodno pozimi, ko je zrak zunaj suh.
  • Električni grelnik. Možnost prigraditve električnega grelnika za vnaprejšnje segrevanje zraka, ki preprečuje zmrzovanje kondenza in s tem delovanje tudi pri še tako nizki zunanji temperaturi.

TEHNIČNI PODATKI

Dimenzije    
Višina (mm) 864,00
Širina (mm) 670,00
Globina (mm) 268,00
Drugo    
Material izmenjevalnika toplote   Polietilen, specialni materiali v entalpijskem izmenjevalniku
Material notranje obloge   (E) PP / PA / PA
Izkoristek rekuperacije toplote % 95

PRETOKI ZRAKA

CA160 pretoki

 

DIMENZIJE

CA160 mere

CERTIFIKAT

Za ogled certifikata morate biti prijavljeni.

acrobat   Povezava do certifikatov