ComfoAir 150 / flat

CA150Centralna naprava za prezračevanje z rekuperacijo toplote za stanovanja, namensko oblikovana za montažo v spuščeni strop ali steno.

 Prednosti:

  • Rekuperacija toplote z izkoristkom do 90%
  • Varčni enosmerni električnimi motoji
  • Protitočni izmenjevalnik toplote
  • Krmilnik se lahko vgradi v stikalno omaro
  • Hitra in varna montaža
  • Časovni opozorilnik za zamenjavo filtrov
  • Možnost vgraditve v spuščen strop ali steno

UPORABA

Centralna prezračevalna naprava ComfoAir 150 je namenjena prezračevanju stanovanj. V eni napravi združuje maksimalno udobje, preprosto upravljanje in visok izkoristek s prilagodljivostjo vgradnje. Zmore pretok do 150 m3 zraka na uro.

PODROBNEJE

Izkoristek

Vgrajeni protitočni izmenjevalnik toplote dosega do 90% izkoristka. Za uporabnika je to posebno udobje, ne čuti hladnih zračnih tokov, saj se sveži zrak ogreje skoraj do temperature zraka v prostoru, tudi kadar je temperatura zunanjega zraka blizu ledišča.

Ventilatorji

Vgrajena sta dva ventilatorja, za dovajanje svežega in odvajanje izrabljenega zraka. Oba poganjata učinkovita in varčna enosmerna motorja. Z direktno regulacijo je mogoče uravnavati razlike med tlakom v dovodnem in odvodnem cevovodu. Pretok zelo tihih ventilatorjev je mogoče zelo natančno regulirati v korakih po 1%. Pri napravi CA 150 je pretok zraka mogoče izbirati med 60 m3/h in 150 m3/h.

Filtri

Prezračevalne naprave ComfoAir imajo vgrajene filtre razreda G4. Kot dodatno opremo je za dovajani zrak mogoče kupiti protipelodne filtre v razredu F7.

Montaža

Zehnder CA 150 je zgrajen zelo kompaktno. Namenjena je vgraditvi v spuščeni strop, ali v steno. Izvedba Flat je specifična za montažo v spuščen strop.

Delovanje

Za delovanje naprave skrbi regulacijska naprava , ki se običajno uporablja v stanovanjskih okoljih. ComfoAir 150 standardno krmili regulacijska naprava ComfoSense 55 ali 67. Nadomestna, bolj luksuzna izvedba naprave za upravljanje je Luxe, ki omogoča upravljanje prezračevalne naprave ComfoAir 150 z besedilnimi meniji na zaslonu na dotik.

Servisiranje

Servisiranje prezračevalne naprave Zehnder ComfoAir je omejeno zgolj na menjavo in/ali čiščenje filtrov, ki so vstavljeni v prednjo stranico naprave. Izmenjevalnik toplote se čisti vsaka 3-4 leta, odvisno od umazanosti zunanjega zraka. To storimo tako, da izmenjevalnik izvlečemo iz naprave, in ga operemo v vodi z malo detergenta, nato pa ga izperemo v čisti vodi in dobro osušimo. Več o vzdrževanju si oglejte v priročniku z navodili.

Zaščita proti zmrzovanju

Če napravo za prezračevanje uporabljamo brez geotermalnega izmenjevalnika, lahko kondenzat v odvajanem zraku zmrzne. Funkcija za zaščito proti zmrzovanju to preprečuje tako, da zmanjšuje pretok svežega dovajanega zraka. Naprave s konvencionalnim izmenjevalnikom morajo pri temperaturi -3°C pretok zraka zmanjšati za celo stopnjo, ali celo delovanje ventilatorjev izključiti. Dodaten električni grelnik za vnaprejšnje segrevanje zraka zmrzovanje prepreči tudi pri najnižjih temperaturah.

Mimovod (bypass)

Poleti ponoči in v prehodnih obdobjih, ko je sonce močno, je hiša preveč ogreta, četudi je zunanji zrak prijetno hladen. V takih primerih pomaga ohlajanje, ki ga imenujemo "Free cooling": Hladen zunanji zrak dovajamo v stanovanjske prostore mimo rekuperatorja toplote. Prezračevalna naprava Zehnder CA 150 ima v ta namen vgrajen avtomatičen mimovod (bypass). Mimovod je standardna oprema in vso količino odvajanega zraka vodi mimo rekuperatorja toplote.

TEHNIČNI PODATKI

Dimenzije    
Višina (mm) 1.400,00
Širina (mm) 328,00
Globina (mm) 320,00
Drugo    
Material izmenjevalnika toplote   Polietilen, specialni materiali v entalpijskem izmenjevalniku
Material notranje obloge   (E) PP / PA / PA
Izkoristek rekuperacije toplote % 90

PRETOKI ZRAKA

CA150 pretoki

 

DIMENZIJE

CA150 mere

CERTIFIKAT

Za ogled certifikata morate biti prijavljeni.

acrobat   Povezava do certifikatov