Načrtovan za najbolj varčen dom

Usmerjeni v inovativen dizajn smo uspeli izdelati napravo Zehnder ComfoAir Q z najboljšimi rezultati, začenši z izkoristkom rekuperacije do 96% in SMV (specifična moč ventilatorja) le 0,53.

Trije modeli - Q350, Q450 in Q600 imajo tudi certifikat uradnih Passive House komponent Inštituta Passivhaus, zato so idealni za eko stavbe z veliko izolacije.

Variabilen By-pass ponoči

By-pass v standardnih napravah je povsem odprt, ali pa povsem odprt..

Zehnder ComfoAir Q pa by-pass za pohlajevanje v hladnih poletnih nočeh odpira in zapira brezkoračno, odvisno od notrnje in zunanje temperature in vlažnosti zraka.

Edinstven prenosnik toplote

Vrhunsko učinkovitost do 96% vračanja toplote smo dosegli z inovativnim prenosnikom toplote v obliki diamanta, ki s 25% večjo površino občutno poveča prenos toplote.

Ali ste vedeli - v primerjavi s prezračevalno napravo s 87% prenosa toplote so z napravo s 94% prenosa toplote - stroški za ogrevanje 25% manjši (izgube toplote s prezračevanjem)

Edinstven prenosnik toplote

Inovativno uravnavanje pretoka zraka

Nova pateentirana senzorika v Zehnder ComfoAir Q tudi prispeva k najvišji stopnji rekuperacijee toplote. Inovativna tehnologija regulacije pretoka zraka avtomatično zagotavlja uravnoteženo odvajanje in dovajanje zraka. Zagon je hiter in preprost. Na mestu samem določimo zgolj pretok zraka (npr. 15 l/s), naprava pa temu prrimerno sama določi optimalno hitrost ventilatorjev.

Najtišja ventilatorska tehnologija

Najčistejši in najbolj svež zrak ni vreden niti pol toliko, če ga spremlja moteč hrup. Z napravo Zehnder ComfoAir Q to ni več težava. Inovativna prezračevalna naprava ima vgrajene dokazano najtišje ventilatorje na tržišču, zato je praktično neslišen. Pretočna rešetka Flow Grid, oblika ohišja in RadiCal rotor zagotavljajo najboljši možen pretok zraka pri posebno majhni porabi energije.