Filtriran zrak

Ste vedeli, da je zrak v prostoru lahko do 50 krat bolj onesnažen od zraka na prostem?

Sistemi za rekuperacijo toplote, kakršen je tudi Zehnder ComfoAir Q v vašem domu pokriva 100% potreb po prezračevanju, zato je filtriranje zraka, ki v vaš dom vstopa, za dobro počutje in zdravje kjučno - še posebno pomembno pa je za alergike.  

V napravah ComfoAir Q se uporabljajo filtri G4 in F7 (F7 za Passivhaus).

Inovacija - Drugače od večine prikazovalnikov za zamenjavo filtra, ki večinoma delujejo na čas (običajno 6 mesecev), Zehnderjev ComfoAir Q meri dejanski pretok zraka skozi filtre in s tem vedno zagotavlja optimalno delovanje.

Senzor CO2 za kakovost zraka

Zehnder ComfoAir Q s CO2 senzorjem (dodatna oprema) ves čas meri kakovost zraka. S tem avtomatično vzdržuje ravnovesje med količinama dovajanega in odvajanega zraka. Količina dovajanega zraka se ravna po kakovosti zraka v posameznem prostoru, in vzdržuje zdravo bivalno klimo. Krmilnik Flow Control optimalno, zdravo kakovost zraka pametno kombinira s čim večjim prihrankom energije.

Inovativen variabilen By-pass poleti

Mimovod (By-pass) poleti v nočnem času pomaga premagovati prekomerno segrevanje objekta - ko se poleti ponoči zunaj dovolj ohladi, se odpre mimovod, ki zrak pelje mimo rekuperatorja, prostore pa še vedno prezračuje, a ne upošteva notranje temperature ali vlažnosti!

Variabilni mimovod pa se ravna po izbrani temperaturi za dobro počutje, z algoritmom za spremljenje notranjih in zunanjih pogojev upošteva temperaturo in vlažnost.

Edinstven prenosnik toplote

Vrhunsko učinkovitost do 96% vračanja toplote smo dosegli z inovativnim prenosnikom toplote v obliki diamanta, ki s 25% večjo površino občutno poveča prenos toplote.

Ali ste vedeli - v primerjavi s prezračevalno napravo s 87% prenosa toplote so z napravo s 94% prenosa toplote - stroški za ogrevanje 25% manjši (izgube toplote s prezračevanjem)

Zrak noter, hrup ven!

ComfoAir Q deluje izjemno tiho, saj z inovativnimi oblikami kanalov in rešetk ventilatorjev zraku omogoča pretok brez ovir in z majhnim padcem tlaka.